Bent u aangehouden voor een strafbaar feit?

Als u verdacht wordt van een strafbaar feit, dan kunt u door de politie, ook buiten heterdaad, worden aangehouden. Na de aanhouding zult u doorgaans worden overgebracht naar een politiebureau of cellencomplex om te worden gehoord als verdachte. In dat geval heeft u als aangehouden verdachte een aantal rechten waar u zonder meer gebruik van moet maken.

Voor aanvang van het verhoor heeft u als aangehouden verdachte het recht om een advocaat te spreken. De politie is verplicht u te wijzen op dit recht, maar zal doorgaans zeggen dat u ook hier afstand van kunt doen. Wij raden u aan om daadwerkelijk gebruik te maken van uw recht om een advocaat te raadplegen. Na de aanhouding kunt u aan de politie doorgeven dat u één van de advocaten van Kalk en Ural Strafrechtadvocaten wenst raad te plegen. Zonder uitzondering staan wij dan tot uw beschikking. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Onze praktijkvoering is zo ingericht dat een van de advocaten altijd beschikbaar is, zodat wij u op heel korte termijn kunnen bezoeken. Het veel gehoorde argument van de politie dat het inschakelen van een advocaat leidt tot vertraging is pertinent onjuist. Als aangehouden verdachte heeft u verder het recht om te zwijgen. U hoeft immers geen antwoord te geven op vragen van de politie. Tenzij de advocaten van Kalk en Ural Strafrechtadvocaten u anders adviseren, raden wij u aan om gebruik te maken van het zwijgrecht.

Als u van te voren al een uitnodiging heeft ontvangen om te verschijnen op het politiebureau om te worden aangehouden als verdachte, dan kunt u een afspraak maken met één van onze advocaten. Wij kunnen u dan in een vrijblijvend gesprek adviseren wat uw rechten zijn en u voorbereiden op het verhoor.