Mr. J.B.A. (Janbart) Kalk

Janbart Kalk studeerde in Nijmegen, is in 1995 beëdigd als advocaat en richtte in 1999 Kalk Advocatenkantoor Strafrechtadvocaten op. Hij volgde in 2004/2005 de specialisatieopleiding strafrecht aan het Willem Pompe instituut te Utrecht en is sedertdien, als strafrechtspecialist, lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten (NVSA). Met ruim 20 jaar ervaring als advocaat, waarvan ruim 10 jaar als strafrechtspecialist, staat hij met zijn tomeloze inzet en doorwrochte kennis van het strafrecht en het strafdossier garant voor de best denkbare verdediging in strafzaken, met het oog voor de menselijke maat.

Hij stond cliënten bij in diverse geruchtmakende zaken, zoals ‘De Enschedese balkonmoord’, de ‘Tweeling-sealbag fraude’, ‘ Geert B’ , levensdelicten op ex-partners wonende te Goor (zaak ‘Marissa van den Burg & Isra’ en ‘moordende bakker’). Hij stond verdachten bij terzake van overvallen op cafetaria’s, pompstations, banken, maar ook bij de lichtere varianten straatroven en winkeldiefstal, alsmede verdachten in zeden- en hennepzaken, bedreiging en mishandeling, oplichting en fraude, rijden onder invloed, overtreding van de Opiumwet, zowel bij gebruikershoeveelheden als deelname criminele organisatie, kortom alle denkbare strafbare feiten.

Mr. U. (Umut) Ural

Umut Ural heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en rondde in 2008 zijn studie Nederlands recht af. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) en gespecialiseerd in het strafrecht. Zijn huidige praktijk bestaat naast commune strafzaken (zoals gewelds- en vermogensdelicten en het verkeersstrafrecht) tevens uit zaken op het terrein van het bijzondere strafrecht, waaronder de Opiumwet, de Wegenverkeerswet en de Wet Wapens en Munitie.

Umut Ural voert, net als Janbart Kalk, de verdediging van verdachten in de meest uiteenlopende strafzaken. Hij behandelt zaken die dienen bij de politierechter, maar ook omvangrijke zaken bij de meervoudige strafkamer, zoals fraudezaken, zware levensdelicten, alsmede georganiseerde drugszaken. Zo stond hij bijvoorbeeld een van de verdachten bij in het zogenoemde ‘Basse’-onderzoek, dat draaide om de verdenking van het op grote schaal vanuit een growshop hennep telen, te oogsten en door te leveren aan coffeeshops. Ook staat Umut Ural de hoofdverdachte bij die ervan wordt verdacht een ander om het leven te hebben gebracht naar aanleiding van een mislukte drugsdeal. Dit betreft het zogenaamde ‘Tartini’ dossier.
Janbart Kalk en Umut Ural hebben uiteindelijk elkaar als Soulmates op het gebied van het strafrecht gevonden en zijn daarom samen verder gegaan als Kalk &  Ural Strafrechtadvocaten. Het kantoor bestaat uit twee uiterst deskundige strafrechtadvocaten, twee vakliefhebbers die iedere dag weer tot het uiterste voor hun cliënten gaan. Onze tevreden cliënten bevestigen dat dagelijks door weer anderen naar ons kantoor te verwijzen. In vrijwel iedere zaak hebben de advocaten inhoudelijk (en zo nodig strategie) overleg, zodat zij doorgaans probleemloos voor elkaar kunnen waarnemen. Onze cliënten ervaren dit alsof zij niet één, maar twee advocaten hebben, die keihard voor ze vechten. Ook in het weekend en buiten kantooruren.